Edellisissä tekstissä viittasin noihin toivottomiin lukemiin. Niitä ne ovatkin. Olen koko aikuisiän ollut isokokoinen, tuonne reiluun kolmeenkymppiin kuitenkin aika kohtuullisesti. Alle kolmelukuisenluvun olen painanut viimeksi 90-luvun loppupuolella. Sen jälkeen paino on vaihdellut 100 ja 127 kilon välillä.   

Kulminaatiopisteen oma järkeni saavutti viime kesänä eli heinäkuussa 2009. Olo oli huono, olin väsynyt,  uupunut ja vajaan kahden kilometrin työmatkan käveleminen tuntui olevan liian suuri ponnistus. Varsinkin kotimatkalla se viimeinen loiva ja uuvuttavan pitkä nousu. Inhoten katsoin heinäkuun puolessävälissä veljentyttären häissä otettuja kuvia, niitä joista en ollut onnistunut pakenemaan.

En ole koskaan painanut niin paljoa kuin viime kesänä. Enkä oikein tiedä kuinka paino pääsi hiipimään yli 120 kilon, niin vai kävi. Sain kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja kutakuinkin viikko häiden jälkeen aloin merkkaamaan syömisiäni Kiloklubin ruokapäivyriin. Olen vuosien saatossa ollut kohtuullisen kiinnostunut ravinnosta joten aikalailla tarkkaan tiesin kuinka syödä. Ruokavaliossani ei siis ollut mitään suuria ongelmia. Muussa kuin annosten koossa. Ruokapäiväkirjan avulla kuitenkin sain karsittua pois ylimääräisen ilta- ja välipalanapostelun ja kohtuullistettua annoskoot.

Paino putosi mukavasti ja ilman suuria ongelmia.... marraskuussa olin pudottanut painoa n 12 kg. Ensinmäisiä kertoja kaverit alkoivat mainita että olin laihtunut.   Marras-tammikuun aikana paino kuitenkin jummittui paikoilleen ja tuntui että oli vaikea saada uudelleen niskasta kiinni. Kurinpalautus onnistui helmikuussa, samalla lisäsin myös liikuntaa, paljonkin. Toukokuuhun mennessä paino oli pudonnut vielä 7 kg eli yhteensä noin kymmenessä kuukaudessa 19 kg. 

Takapakki tuli toukokuun lopulla jalkavamman merkeissä. Käytännössä kaikki liikunnan harrastaminen loppui, muutama sadan metrin kävelykin tuntui mahdottomalta. Pinna oli tiukalla ja kesäloman alettua sitten repsahti ruokavaliokin.  Nyt kolmen kuukauden jälkeen kiloja on tullut takaisin viisi. Kun viime viikolla kaivelin esille keväällä käyttämäni farkut tuntui vyötärö tosi kireeltä....

Kun viime vuoden aikana painonpudotus eteni, ajattelin että vauhti olisi n. 20 kg vuodessa. Ja siihen vauhtiin tässä yritetään palata. Liikunta on toistaiseksi jalkavamman vuoksi aika rajoitettua. Tämän vuoksi aion kokeilla pikastarttia Nutriletin avulla. Mahdollisesti 2-3 viikkoa pelkästään ateriakorvikkeilla, sitten siirtynen osittaiseen.

Tällä kirjoittelulla on siis minulle kaksi tavoitetta - seurata kuinka jalan kuntouttaminen etenee ja pääsen pikkkuhiljaa uudelleen jatkamaan liiikuntaa sekä kuinka "nutraus" onnistuu....