Tänään tuli sitten ensimmäinen kuukausi täyteen ja tuloksena - 9 kg.  HYVÄ JUTTU, ITSEASIASSA TOSI HYVÄ JUTTU ja palkitseva sellainen.

Ja pitihän sitä eilen illalla sitten juhlia ja palkita. Tarkoitus oli mennä yhden kaverini kanssa elokuviin. Aikatauluepävarmuuksien vuoksi emme kuitenkaan varanneet lippuja etukäteen ja täyteenpuukattuhan se näytös oli.  Siirryimme suunnitelmaan B, joka siis osaltani tuhoisa. Syömään ja olulle....Mehilohi-Caesar-salaatti, olivileipää, juustoa, kaksi olutta ja hyvää seuraa. Olut kihahti vielä niin kivasti päähän etten lähtenyt kotiin  kävelemään vaan tulin bussilla. Hyvä minä. Kuitenkin... päivän kalorit n 2000 kcal eli muutama sata kaloria energiavajeen puolelle. Hyvä niin. Tänään palattu takaisin ruotuun mutta kirjaan kuitenkin eilisen reissun repsahdusten piikkiin.

Yhdessä seuraamassani blogissa pohdittiin tällä viikolla painonpudotusta akselilla elämätapamuutos/laihdutuskuuri. Jäin osalta pohtimaan esitettyä näkökulmaa siitä että tänä päivänä puhutaan elämätapamuutoksesta ehkäpä ainoana hyväksyttävänä keinona pysyvään painonpudotukseen ja toisaalta syyllistetään ns. laihdutuskuurit. Näihän se pitkälti onkin. Omalta osalta myönnän olevani rehellisellä laihdutuskuurilla kuten kirjoittajakin ja ylpeä tuloksista. Itse asiassa sanoisin että minulla on käynnissä nopea painonpudotusprojekti joka tietyn tavoitteena saavuttamisen jälkeen vaihtuu painohallintaprojektiksi. Tuon painohallintaprojektin tavoiteena on sitten löytää tai vakiinnuttaa ne keinot jolla säilytän saavutetun kevyemmän ja hyvä olon ja vietän tulevia vuosia energisempänä ja terveenpänä. Ei mielestäni mitään tuomittavaa tai syyllistävää.  Olen jo valmiiksi miettinyt asiat mitä sanoisin terveydenhoitajalle mikäli hän pyrkii tässä vaiheessa painostamaan minua lopettamaan tämän osanutrauksen ja siirtymään enemmän pysyvää elämätapamuutosta tukeviin keinohin. Miksi hyväksyisin sen tai kokisin syyllisyyttä ja  miksi hylkäisin keinon joka tuntuu itsestä hyvältä ja palkitsevalta.  Tässä vaiheessa  en ainakaan koe minkäänlaista epäröintiä ettenkö jatkaisi tai pystyisi jatkamaan näin myös seuraavat 9 kg eli 2/3 tämän hetkisestä tavoitteesta esimerkiksi marras-joulukuuhun mennessä. Keväälle jäänee edelleen tavoiteltavaa.

Näin jatketaan....