Projekti jatkuu mukavassa myötätuulessa. Ruokailut hyvin hallinnassa ja ilman ongelmia, nälän tunnetta tai heikotusta. Päivittäinen kalorimäärä on vähentynyt eli olen hieman tiukentanut ruokavaliota eli nyt 900-1000 kcal.

Tavanomainen päivä on seuraavanlainen:

Aamupalalla kaurapuuro  hillosilmällä. Lounaalla työpaikan lounasruoka kasvispainotteisesti. Iltapäivän ja illan "ruuat" olen korvannut Nutrilett jauhepusseilla (2-3 kappaletta) , lisänä silloin tällöin tomaatteja ja juureksia. 

Mikäli makeanhimoa tai heikotusta olen ottanut Nutrilett-patukan. Patukan jaan kahtia eli puolet välipalana ja toinen puoli jonkin aterian yhteydessä, mahdollisesti seuraavana aamuna kaurapuuroaamiaisen  lisänä. Työrytmin vuoksi mun ruoka-ajat rytmittyvät melko heikosti aamupäivällä eli syön aamupalan n. klo 6 ja lounaan  vasta klo 12, usein jopa lähempänä yhtä. Iltapäivän ja illan aikana sitten ruuan rytmittäminen sopivin aikavälein onnistuu. Siksi nuo nutripatukat on silloin tällöin tarpeen.

Toinen asia joka kaipaa korjausta on se että jos lähden salille, niin yleensä aina suoraan töistä. Silloin toi iltapäivän ruokaväli tulee kans pitkäksi. Aion ensi viikolla kokeilla että otan "salipäivinä"  yhden Nutrilett-pussin työpäivän päätteeksi. Siitä tulee lisäenerigiaa treenaamiseenkin. Tämä kuvaa siis työviikkoa ma-pe, viikonloppusin olen sallinut itselleni enemmän tavallista kotiruokaa. Kiusauksena siiderin tai 1-2 lasia viiniä.

Treenauksen osalta on lähiviikkoina tarkoitus palata takaisin ennen jalkavammaa  olleeseen tasoon eli salilla 2-4 kertaa viikossa. Toki treenausaika kerrallaan on lyhyempi koska kaikki jalkaharjoiteet olen joutunut jättämään pois. Oikeastaan ohjelmaa pitäs tarkistaa ja lisätä vartaloa paremmin muokaavia ja kiinteyttäviä harjoitteita. Meinaan jos tässä onnistuu ja paino putoaa nopeampaa vauhtia kuin viime vuoden aikana alkaa ihon palautuminen olla kovilla.

Pidän edelleen ruokapäiväkirjaa (Kiloklubi) ja kirjaan sinne Nutrit ja muut ruuat. Pallukathan paukkuu punaisella koska Kiloklubin ideologiahan ei suosita VLCD ja LCD -tuotteiden käyttöä. Muutoinkuin siinä tilanteessa kuin mihin ne on alkujaan suunniteltu eli sairaanloisen lihavuuden hoitoon terveydenhuollon valvonnassa ja tilanteessa jossa tarvitaan nopeaa painon pudotusta esim. ennen leikkausta. Nyt olen lähinnä seurannut tuota hiilihydraattien määrää. Täysnutrauksessahan hiilihydraatit jää alhaiseksi (reilusti alle 100 g/pvä)  eli elimistö alkaa hakeutua "ketoosiin". Ketoosissahan, käsitykseni mukaan, rasvan palaminen tehostuu ja tällöin painonpudotus tapahtuisi edullisemmin rasvakudos / lihas-suhteessa. Yleensähän painonpudotus tapahtuu yli 60 % lihasmassasta (varsinkin jos henkilö liikkuu vähän).

Tätä asiaa olen miettinyt siksi että ruokapäiväkirjan mukaan mun "osanutrauksessa" hiilihydraatit on 90-120 g/pvä. Suurin nostaja on toi aamupuuro.Tällöinhän ei voi vielä voi puhua vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta ja en tiedä tavoittelenkokaan sitä. Jos niin, pitää miettiä tarkempaan ja etsiä noiden lisäruokien osalta "vähähiilihydraattisia" vaihtoehtoja. Tähän saakka ole suhtautunut tohon karppaukseen vähän varauksella mutta nyt olen alkanut siis pohtia asiaa uudelleen.

Viittasin tossa äsken Kiloklubiin. Olen erittäin tyytyväinen siihen ja sen seurantatyökaluihin. Ensimmäisten vajaan parinkymmenen kilon pudotus  viime talvena on pitkälti Kiloklubin ansioita eli ruoka- ja liikuntapäiväkirjan sekä vertaistuen.  Vaikka nyt harhailen täällä nutraus- ja karppausmaailmassa ja  toivottavasti onnistun hieman nopeammassa painonpudotuksessa uskon että Kiloklubi on taas ensisijaisen tärkeässä asemassa hakiessani tasapainoa saavutetun tuloksen ylläpitämisen kanssa.

Tässä nyt, tänä aamuna ja miesystävän vielä nukkuessa, hieman pitempää tekstiä. En vielä päivitä tota Ticker-janaa (maanantaina kenties kun kaksi viikkoa takana). Tämänhetkinen tilanne kuitenkin - 4,8 kg / 12 pvää.