Paino -  0,8 kg eli yhteensä kymmenen viikon aikana15,2 kgKalorit: viikon ka 1350/pvä Liikunnalla kulutettu n. 1550 kcal/viikko. Repsahdukset: Osittaisen lomaviikon ”ansiosta” syömisten osalta olin kovin sallivalla linjalla. Kirjasin kaikki ruuat kuitenkin ylös ja päivittäinen energia 900–1700 kcal välillä, ka siis tuo 1350 kcal. Viikon aikana mm. siideriä, jäätelöä, joulutorttuja, grillimakkaraa ja tavanomaista enemmän leipää. Ja ihan kunnollista ruokaa, ainoastaan eilen sunnuntaina 2 nutripussia.

Alkuviikon liikunnat jäivät vähiin, lomalla hieman petrasin.

 

Kokonaisvointi loppuviikolla ei ollut kummoinen. Välillä ähky ja välillä kaamea nälkä. Turvonnut olo ja eikä vatsa toiminut kunnolla. Myönnettäköön että herkkujen osalta mässäily meni toiseen äärilaitaan. Vaikka tuloksena oli pudotusta, tällaiseen ruokavalioon ei ainakaan kannata siirtyä.  Toisaalta tein päätöksen että ainakin nyt tän marraskuun jatkan kutakuinkin näin...ja luovin parit edessä olevat ”kekkerit” parhaalla mahdollisella tavalla läpi valitsemalla pienempiä ja kohtuullisia sallimuksia. 

 

Olen toki alkanut miettiä jo elämää ja syömisiä tän nopean painonpudotusvaiheen jälkeen. Sekaruokaa, kasvipainotteista vai hiilihydraattitietoista. Näistä vaihtoehdoista olen kallistumassa vähähiilihydraattiseen ruokavalioon eli ns. hyväkarppaukseen. Pyrin siihen että päivittäin hiilihydraattien määrä jää reilusti alle 100 g. Kuten nytkin, osanutratessa. Kun loman aikana söin hieman leipää ja niitä joulutorttuja...alkoi taasen melkoinen turvotus. Tuo kasvis- ja proteiinipainotteinen ruokavalio tuntuu sopivan mulle jo aikaisemmasta kokemuksesta, yritän nyt vaan karsia noita hiilareita vähemmäksi.. Sisaren mies on puolen vuoden aikana pudottanut painoa noin 20 kg rajoittamalla sallivalla tavalla hiilareita. Eli tätä ryhdyn pikkuhiljaa opiskelemaan ja ajan kanssa harjoittelemaan...

 

Tähän loppuun vielä kommentti tästä blogin kirjoittamisesta ja tästä yhteisöstä joka on muodostunut näiden laihdutusblogien ympärille.

Elokuun lopussa, sairaslomalla ollessani, päätin ottaa taas itseäni niskasta kiinni ja ryhdistäytyä. Pelastaa ne kilot mitkä oli vielä pelastettavissa, ettei vuoden uurastus olisi valunut kokonaan hukkaan. Oikeastaan yhden vuorokauden aikana päätin että kokeilen painonpudotusta ateriakorvikkeiden avulla ja että aloitan blogin kirjoittamisen. En tuolloin osannut kuvitellakaan kuinka merkityksellisiä nuo molemmat päätökset olivat. Tämän blogiyhteisön merkitys on näiden viikkojen aikana ollut todella suuri. Vierailut muualla ja kommentit omassa blogissa ovat auttaneet jäsentämään asioita, nostaneet ajatuksia joita ei muuten olisi ehkä tullut miettineeksi. Olemme lukeneet toistemme onnistumisista, innostuksesta, turhautumisesta ym. ja saaneet hyviä vinkkejä. Tärkeitä asioita.  Jotenkin kuvaisin asiaa omalta osalta niin, että jostakin lukemasta saan jotakin, joka laittaa taas liikkeelle jonkin ajatuksen, joka saa omassa tilanteessani ja kokemusmaailmassani merkityksen ja johtaa kenties itselle oleelliseen oivallukseen. Hyvä, jos minun blogini toimii jollekin samoin.

KIITOS SIIS KAIKILLE TEILLE – OLETTE TÄRKEITÄ TUKIJOITA JA KANNUSTAJIA