Täälläkö sitä voi käydä tunnustamassa jos homma on vähän karannut käsistä?

 

Lomalta paluu ei tapahtunutkaan kovin sulavasti. Viikko on ollut sekä työn että muunkin elämän osalta jotenkin levoton, kiireinen ja suunnitelmat muuttuneet moneen kertaa Minun täytyy kyllä myöntää että loman jälkeen oli hieman huono omatunto mässäilystä. Mutta... sunnuntaista keskiviikkoon pysyin hyvin ruodussa ja ruokarytmissä. Kun torstaiaamuna kävin puntarissa oli maanantaista miinusta 900 g  ja mieli korkealla.

 

Torstaipäivä oli kiireinen.  Aamulla ravinnotta labraan, sekin asia ollut lähes kaksi viikkoa hoitamatta. Aamupalaeväät jäi kotiin eli labran jälkeen kahvioon...kaksi riisipiirakkaa (toki ilman päällisiä), aamupalaverissa kahvin kans pikkuleipä. Puolen päivän aikaan äitini asioille kaupungille. Sai asian hoidettua pikaisesti ja olin valinnan edessä: Subway vai pizzeria. Sanomattakin selvää kumpi olisi ollut parempi valinta mutta menin pizzalle. En tiedä mistä mielihalu: kinkku-kaprispizza. Tosi suolainen ja liimalihainen. En koskaan ennen tuollaista valinnut…

Loppupäivän sitten turvottelin itseäni juomalla litrakaupalla vettä ja vishyä. Hirvee ähky ja vasta illalla söin seuraavan kerran jugurttia, pakastemarjoja ja lusikallinen pähkinärouhetta.

 

Perjantaiaamun pitkässä palaverissa ohitin sujuvasti mielihalun tarjottuun voitaikina- kinkkunyyttiin. Lounas ok, ehkä poikkeuksellisen pieni annos. Iltapäivällä tiimipalaveri varsin kiihkeissä tunnelmissa. Jatkoin vielä päivää pitemmälle että sai rästit kohtuutasolle. Kaupan kautta kotiin ja tyynnyttääkseni iltapäivän tiivistä tunnelmaa ostin yhden oluen sipuli-tomaatti-pekonimunakkaan painikkeeksi. Painetta ja levotonta oloa tyynnyttääkseni soitin yhdelle ystävälleni ja sitten porukalla lähikapakkaan oluelle. Pikkaisen pitkäksi meni... mutta sitä juuri kai kaipasin. Tänä aamuna krapulanpoikasta hyvin kohtuujuomisellakin, tuntuu että sietokyky on tosi alhaalla kun en ole juurikaan käyttänyt alkoholia.

 

Tänään olen palannut takaisin ruotuun. Kokonaisuudessa en siis ole kovinkaan vahvoilla, vaikka ehkä luulinkin. Pienikin alkoholimäärä nostaa mulla nälän ja mielihalun ruokaan korkealle. Onneksi en käytä sitä kun 2-3 kertaa kuukaudessa ja voin toki vähentää sitä tuostakin. Ruuan suhteen pyrin luovimaan suhteellisen niukalla tuonne itsenäisyyspäivän tienoille saakka. Sitten jonkinlaista hallittua siirtymistä johonkin muuhun. Nutripusseja en varmaankaan osta enää tän vuoden puolella lisää, katsotaan ensi vuonna jos paino alkaa jumittaa.

 

Niin... Kaikesta mässäilystä huolimatta pudotettuja kiloja on nyt 30 kg ja risat. Se on pysynyt noissa kulemissa viikon ajan joten kai sen voi julkaista. Eli 15 kk ja - 30 kg.

EI HUONO.

 

Sitten toinen asia eli olen alkana kokeilla aamupalalla kaurapuuron tilalla karpimpaa vaihtoehtoa eli maustamatonta luomujugurttia, pakastemarjoja sekä joukkoon reilu ruokalusikallinen pähkinärouhetta. Lisäksi olen alkanut miettimään  niitä periaatteita joita "uudessa ruokavaliossa" tulisin noudattamaan...Katotaan kuinka ne jalostuvat.